İyi günler... Yaklaşık 2-3 aylık araştırma ve hazırlık sürecinden sonra ilk akvaryumumu kurdum...360 lt.lik bir karma malavi tankı...dış filtrem eheim 2228, 300 w jager ısıtıcı ve resun hava motoru kullanıyorum, dekor olarak sadece kayalar mevcut...hepsi yavru olan 8 sarı prenses, 4 yunus, 4 ahli ve 6 iceman mevcut akvaryumumda...Günde 2 kere yemleme, 1-2 haftada bir %20-25 dip çekimi yapıyorum, henüz dış filtre temizliği yapmadım...Dış filtre debisi normal, akvaryum gün ışığı görmüyor ve günde 10-12 saat ışıklanıyor...Yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen bulanıklık devam ediyor, su tam oturmadı ve camlarda çok çabuk kirlenme (küçük yeşil yosunlanmalar şeklinde) oluyor...Değerli fikir ve yardımlarınızı rica ederim... Saygılarımla... __________________ primum non nocere
|
|||

akvaryum içerisindeki dekor kayalar hakkında
Merhaba dostum;
içerisine koyduğunuz kayaların özellikleri hakkında biraz daha bilgi verebilirmisiniz. ilk aklıma gelen bu kayaların suya salınım yapmaları bu 1.
ikincisi bence bu tip sorunların kafamızda daha rahat çözüm araştırması yapılabilmesi için akvaryumun özellikleri ölçüleri, cihazlar, balık sayısı da lazım bunlarıda detaylı yazdığınızda kesin olarak bir çözüm bulunacaktır.
soruların cevapları
merhaba tekrar...
sorunuzun ikinci kısmının cevabı benim sorumun içinde mevcut (360 lt.lik bir karma malavi tankı...dış filtrem eheim 2228, 300 w jager ısıtıcı ve resun hava motoru kullanıyorum, dekor olarak sadece kayalar mevcut...hepsi yavru olan 8 sarı prenses, 4 yunus, 4 ahli ve 6 iceman mevcut akvaryumumda...Günde 2 kere yemleme, 1-2 haftada bir %20-25 dip çekimi yapıyorum, henüz dış filtre temizliği yapmadım...Dış filtre debisi normal, akvaryum gün ışığı görmüyor ve günde 10-12 saat ışıklanıyor).
kayalar ise bir petshoptan temin ettiğim kayalar...akvaryuma konmadan önce iyice yıkanıp 2 gün sıcak tuzlu suda beklediler...
teşekkürler