selam arkadaşlar ben 1 ay önce bir akvaryum aldım içinde lepisdesler kılıçlar cinsini bilmediğim birer çift beyaz ve siyah balık çöpçü turuncu çizgili bir balık vatos ve 1 tane japon balığı vardı .japon kılıç vatos ve çöpçü hariç hepsi öldü.daha sonra sadece japon türü almaya çalıştım ve kılıcı akvaryumdan çıkardım.şimdi çingene aslanbaş teleskop vardı.babam bu gün 1 tane melek 1 tane neon almış.ama hepsi çok cansız ve halsizler bunlarıda kaybetmek istemiyorum lütfen acilen cevap verin.birde bugün siyah teleskopumda beyaz bemnekler gördüm sonra geçti ne olabilir cevap yazarsanız sevinirim.
|
|||

ciklet balıklarım ölüyor neden acaba?
ayrıntılı bilgi
slm
yeni bir akvaryuma aniden ve cok yükleme yaparsanız balık ölümleri kaçınılmaz olur. akvaryumunuz kac litre bilmiyorum. ama bu kadar cok ve alakasız türü karıstırmak balıklar acısından kötü sonuclar verir. ilk olarak suyun bir kısmını değiştirmeli, biyolojik döngüyü başlatacak bir ilaç kullanmalısınız. bu arada ne besleyeceğinize karar verip o türe uygun balıkları beslemelisiniz. japon beslemek niyetindeyseniz melek ve neonu cıkarmanız iyi olur. zaten neon sürü balığıdır. su sartlarını (PH, KH, GH, No2, No3) bildirirseniz yardım etmemiz daha kolay ve etkili olur.
bu arada Beyaz benek kanısına nereden varıldı bilmiyorum ama ana tankta su hazırlayıcılar haric ilac kullanmamaya calısın.
Beyaz benek
Arkadaşım akvaryumcunuzdan beyaz benek ilacı almalısınız. Prospektüsüne göre kullanmalısınız. Ayrıca suyun ısısını 2 derece artırmalısınız. Ayrıca 25 lt başına 1 su bardağı suda bir çorba kaşığı tuzu kaynatıp dinlendirdikten sonra akvaryumunuza dökerseniz beyaz benek hastalığı kaybolur. Ama lütfen melek balığını akvaryumdan ayırın. Melek japon türleri ile yaşabileyecek bir balık değil. Japonların kuyruklarının yenmesini istemiyorsan meleği geri ver.....
20 japon
bu kadar hızlı ölüm olasılığı klorlu su da mümkündür.