akvaryum bitkilerim üremiyor

Degerli arkadaşlar,
Uzun bir aradan sonra 100x60hx40 ölçülerinde bir akvaryum kurdum.Tabanına satılan beyaz kum dosedım,yaklaşık 3cm.1 adet amazon 30 kok kadar saz ve 4 kok te limon koydum.Grolux floresan lamba ışığını az bulduğum için extra 60w.lık bir ikinci lamba koydum ve genellikle bunu yakıyorum.Amazon adabte aşamasınsan sonra çürüyen iki yaprağının yerine yeni iki yaprak çıkarttı.Fakat ne sazlarda ne de limonlarda hiç bir ilerleme olmadı.Sazların yeni çıkan filizleri olduğu gibi kaldı.Limonlar son iki gündür yapraklarını döküyor.Akvaryumu kuralı yaklaşık bir ay oldu henüz balık almadım.Çünkü bitki düzenini tam anlamıyla oturtmak istiyorum.Düzenli su temizliği yapıyorum,eheim2213 kullanıyorum.Lambayı bütün gece açık bırakıyorum.yalnış olan bir şeyler var ve bunu sizden edineceklerimle düzeltmek istiyorum.
Sevgi ve saygılarımla....

Yorum gönderim kuralları:
  • Yorumlar düzgün bir Türkçeyle, sitenin içeriğine ek bir değer katacak şekilde yazılmış olmalıdır.
  • Yorumun başlığı ana fikri net bir şekilde vermeli, yorumu diğerlerinden ve benzerlerinden ayırmalıdır.
  • Genel telif hakki kuralları yorumlar için de geçerlidir. Üç cümleyi aşmaması gereken doğrudan alıntılar için mutlaka kaynak belirtiniz.
  • Bütün yorumlar onaylanmadan önce kontrol edilir. Konuyla ilgisiz ya da reklam veya uygunsuz kelimeler içeren yorumlar silinir.
  • Balık ve bitki sayfalarında sadece bilgi verici yorumlar onaylanır. Bu sayfalarda ancak yeni bir fikir veya bilgi içeren, sayfanın içeriğine ek değer katan yorumlar yayınlanır.

doğal denge

sevgili arkadaş bu konuda yapman gereken bitkilerin doğasını ve kimyasını düşünmek.. bitkilerin ihtiyaçlarını karşılamasın bunu da sıvı gübrelerle sağlayabilirsin mesela ben sera fluorena kullanıyorum. sende bundan kullanabilirsin yalaşık senin akvaryumuna 60cc kadar gider birde co2 kullanırsan bence çok kısa zamanda kendine gelcektir bitkilerin mayalı sistem kullanabilrisin . veya değiştirme imkanın warsa ağer akvaryum zeminine yani kumun altına bir kadın çorabının içine doldurulmuş funda toprağı doldurup koy ve üzerini kumla doldur.. bitkilerin çıldıracaktır emin ol :) inş biraz faydalı olabilmişimdir...

Bitkileriniz üremiyor sie

Merhaba
Bitkilerinizin üremeyişinin sebebi taban kumunun kalınlığı ile doğrudan ilgilidir.Buna kumunuzun kimyasal yapısı, tane iriliği de dahil.Ancak bir önemli sebep de ışık.Işığınızın sürekli yanması bitkilerinize fayda sağlamaz. Bunun yerine basit bir zaman ayarlı şalter ile bir ayar yapıp 12 -14 saat ışıklandırma yapmalısınız.Bir de bitkileriniz sınırlı miktardaki besinleri kullanıp tüketmiş olabilir.Bence çok fazla beklemeden balıklarınızı ilave edip yemleme yapmaya başlamalı ya da sıvı mineral katkılı gübreler kullanmalısınız.
Faydalı olabilmek umut ve dileklerimle...