Akvaryum Bitkisi Diye Satılan ZEHİRLİ bitkiler.. BUNLARI ALMAYIN.....

Aşağıdaki bitkiler; bizlere akvaryum bitkisi diye satılan ve hala akvaryumcularda satılmaya devam edilen, ama akvaryum bitkisi olmayan bitkilerdir.

Ülkemizde akvaryum bitkisi olmayan ama hala akvaryumcularda satılan ve kısa bir süre sonra ölen bitkiler mevcuttur. Bunların bazılarıda zehirlidir. Su bitkisi olmayan ve 12 aya kadar akvaryumda yaşayan bitkiler öldüğünde, çürüyen yaprakların balıkları zehirlediği bildirilmiştir.

Avrupa müşteri hakları koruma kanunu yazısı. (Almanya, Danimarka, ingiltere, isveç) akvaristler birliğinin gönderdiği mail 08/04/2009

Aglaonema (v.b. sp. "Silver Queen" ) Oda bitkisi/Akvaryumdaki ömrü 2-4 ay

Acorus (v.b. "gramineus" yada "gramineus var. variegatus" yada "gramineus var. pusillus") akvaryumdaki ömrü 12 ay

Caladium (v.b. "bicolor" akvaryumdaki ömrü 1-2 ay

Chlorophytum (v.b. "comosum") Oda bitkisi

Cordyline (v.b. "terminalis") Oda bitkisi

Dieffenbachia (v.b. "compacta") Oda bitkisi/zehirli!

Dracaena (v.b. "deremensis" yada "sanderiana" yada "variegatus") Oda bitkisi

Fittonia (v.b. "verschaffeltii") Oda bitkisi/akvaryumdaki ömrü 2-4 hafta

Spatiphyllum (v.b. "floribundum" yada "wallisii" çok zehirlidir!  akvaryumdaki ömrü bir kaç yıl.Oda bitkisi/

Syngonium (v.b. "podophyllum") akvaryumdaki ömrü 2 ay veya daha fazla

Bu bitkiler, bilinçsiz akvaryumcular tarafından akvaryum bitkisi olarak uygun fiyatlarla satılıyor ve maalesef kimisi kısa sürede çürüp suyu bozarak, kimisi de zamanla kendi bünyesindeki zehri suya salarak balık ölümlerine sebep oluyor.. Ve maalesef bitkili akvaryumunda balık ölümleri yaşayan çoğu akvarist de bu ölümlerde kendi hatası olup olmadığını arıyor.. Evet sizin bu ölümlerde çok büyük bir hatanız vardır; o da bilgisiz ve bilinçsiz akvaryumculardan araştırma yapmadan bitki almış olmanızdır.. Bitki alışverişi için ya bilindik alışveriş sitelerini tercih etmeniz veya da hobicilerden alışveriş yapmanız daha mantıklı olacaktır..

cıklet balıgı beslemeyı ve uretmeyı sevıyorum

Yorum gönderim kuralları:
  • Yorumlar düzgün bir Türkçeyle, sitenin içeriğine ek bir değer katacak şekilde yazılmış olmalıdır.
  • Yorumun başlığı ana fikri net bir şekilde vermeli, yorumu diğerlerinden ve benzerlerinden ayırmalıdır.
  • Genel telif hakki kuralları yorumlar için de geçerlidir. Üç cümleyi aşmaması gereken doğrudan alıntılar için mutlaka kaynak belirtiniz.
  • Bütün yorumlar onaylanmadan önce kontrol edilir. Konuyla ilgisiz ya da reklam veya uygunsuz kelimeler içeren yorumlar silinir.
  • Balık ve bitki sayfalarında sadece bilgi verici yorumlar onaylanır. Bu sayfalarda ancak yeni bir fikir veya bilgi içeren, sayfanın içeriğine ek değer katan yorumlar yayınlanır.
KORG300 üye resmi

CANLI BITKI YETISTIRENLER BU BILGILERI DIKKATE ALMALIDIR

BU BILGI BANA BIR ARKADASIMDAN GELMISTIR..DENEMEDIM CUNKU BEN CIKLET BESLIYORUM VE AKVARYUMUMDA CIKLET BITKI BARINDIRMIYOR BENDE PLASTIK BITKI KULLANIYORUM

cıklet balıgı beslemeyı ve uretmeyı sevıyorum