Aşağıdaki bitkiler; bizlere akvaryum bitkisi diye satılan ve hala akvaryumcularda satılmaya devam edilen, ama akvaryum bitkisi olmayan bitkilerdir.
Ülkemizde akvaryum bitkisi olmayan ama hala akvaryumcularda satılan ve kısa bir süre sonra ölen bitkiler mevcuttur. Bunların bazılarıda zehirlidir. Su bitkisi olmayan ve 12 aya kadar akvaryumda yaşayan bitkiler öldüğünde, çürüyen yaprakların balıkları zehirlediği bildirilmiştir.
Avrupa müşteri hakları koruma kanunu yazısı. (Almanya, Danimarka, ingiltere, isveç) akvaristler birliğinin gönderdiği mail 08/04/2009
Bu bitkiler, bilinçsiz akvaryumcular tarafından akvaryum bitkisi olarak uygun fiyatlarla satılıyor ve maalesef kimisi kısa sürede çürüp suyu bozarak, kimisi de zamanla kendi bünyesindeki zehri suya salarak balık ölümlerine sebep oluyor.. Ve maalesef bitkili akvaryumunda balık ölümleri yaşayan çoğu akvarist de bu ölümlerde kendi hatası olup olmadığını arıyor.. Evet sizin bu ölümlerde çok büyük bir hatanız vardır; o da bilgisiz ve bilinçsiz akvaryumculardan araştırma yapmadan bitki almış olmanızdır.. Bitki alışverişi için ya bilindik alışveriş sitelerini tercih etmeniz veya da hobicilerden alışveriş yapmanız daha mantıklı olacaktır.. __________________ cıklet balıgı beslemeyı ve uretmeyı sevıyorum
|
|||

CANLI BITKI YETISTIRENLER BU BILGILERI DIKKATE ALMALIDIR
BU BILGI BANA BIR ARKADASIMDAN GELMISTIR..DENEMEDIM CUNKU BEN CIKLET BESLIYORUM VE AKVARYUMUMDA CIKLET BITKI BARINDIRMIYOR BENDE PLASTIK BITKI KULLANIYORUM