Değerli arkadaşlar, bu başlığı belkide sizler ile dertleşmek için açtım. Yaklaşık 6 yıldır titizlikle besledğimiz canım yunuslarım bugün 20 ile 25 cm arasında dudaklı ve kafaları çıkmış bir şekilde. İnanın tüm Antalya'da benim yunuslar gibi balık yok. Hal bu iken artık 6 yıldır hep aynı tür ile uğraşmam sonucu tür değişikliğine karar kılmıştım. Kedi balığı (Clarius- Astronot-Arowana- Challenger-Pangasius) gibi çabuk büyüyen ve gösterişli balıklara geçmek istedim. Lakin, malumunuz elbette akvaryumculara gittim. Ve inanın sinirden deli oldum. Karşımda bana yıllardır alış-veriş yaptığım akvaryumcum yavru pangasus'a karşılık benim 6 yıldır hasta etmeden beslediğim yunusla takas bile teklif etti. Hatta geçerli bir sebeb olarak " merak etme 3 ayda dev gibi olur" tembih sözünüde ekledi. Amacım balıklardan kazanç sağlamak değil. Yani hayatımı akvaryum balığı satarak kazanmıyorum. Ama eh herşeyin bir ederi vardır, herşeyden önce verilen bir emeğe saygı göstermek gerek. 1 adet 5 cm lik pangasus a 25 cm lik 6 yaşındaki yunus olacak.. Gülermisin ağlarmısın deyip bence tartışmamak için neyse bir düşüneyim dedim.. Yani anlayacağınız bir çıkmaza girdim. Yunuslarımı çok seviyorum ama 6 yıldır bir tür yada sistem değişikliği yapma zamanımın geldiğinide düşünüyorum. Ama bu akvaryumcular beni çok sinirlendiriyorlar.. Kalın sağlıcakla...
|
|||