Arkadaşlar forumunuza ilk defa katılıyorum umarım doğru yere açmışımdır konuyu..
Ben 2 ay oluyor akvaryum da balık besleme hobisi.. bundan ilk başladığım 2 ay öncesinde 3 adet japon balıklarım vardı ve öldüler.. 2 haftalık zaman diliminde ve daha sonrası ben akvaryum suyunu tertemiz hale getirip 4-5 gün suyu beklettim ve 2 adet sarı prenses 2 adet yunus ve 2 adet zebra chiklet balıkları aldım ve bu suya poşetini içinde bekletip suya alıştıkları sonrasında poşetten çıkarıp akvaryuma bıraktım.. ve bu yeni almış olduğum balıklarım en fazla 1 hafta içerisinde aralıklarla biri öldü ve sonrasında ısıtıcısız chikletlerin yaşayamayacığı söylenmesi ile ısıtıcı almış bulunmaka olup chikletlerin ısı değerini ise 26 derece olarak ayarladım ve sonrası birde dezenfekte ilacı aldım ve biraz döktüm parazitlerin yok olması nedeni ile balıkçının sölediği şekilde ve sonrası aradan 3-4 gün geçtikten sonra son 2 tane kalan sarı prenseslerimde ölmüş durumdadır şu an itibari ile boyutları 50 cm boy genişliği 20 cm yüksekliği :40 cm lik bir akvaryumdur.. şimdi balık almayı düşünüyorum tekrardan önerileriniz ve bundan sonraki alıcam balıkların tekrar ölmemesi için teknik bilgilerinizi yazarsanız memnun kalırım... saygılar...
|
|||