Bitki akvaryumu için kum

Selam arkadaşlar, yaklaşık 3 yıldır çiklit besliyorum ve sadece anubias bitkisi ile tanışmışlığım var. 1 haftadır bitki akvaryumlarını inceliyorum inanın gözüm çok korktu ama kafaya koydum güzel bir akvaryumu yapmak istiyorum. Bu gün akvaryumdaki balıkların hepsini verdim. Şimdiiiii... tabandan başlamak istiyorum, tabanda şuan beyaz quartz var (orta boy tanecikli) bunu kullanabilirmiyim. Tabi altına Sera Floredepot koymayı düşünüyorum.

Yorum gönderim kuralları:
  • Yorumlar düzgün bir Türkçeyle, sitenin içeriğine ek bir değer katacak şekilde yazılmış olmalıdır.
  • Yorumun başlığı ana fikri net bir şekilde vermeli, yorumu diğerlerinden ve benzerlerinden ayırmalıdır.
  • Genel telif hakki kuralları yorumlar için de geçerlidir. Üç cümleyi aşmaması gereken doğrudan alıntılar için mutlaka kaynak belirtiniz.
  • Bütün yorumlar onaylanmadan önce kontrol edilir. Konuyla ilgisiz ya da reklam veya uygunsuz kelimeler içeren yorumlar silinir.
  • Balık ve bitki sayfalarında sadece bilgi verici yorumlar onaylanır. Bu sayfalarda ancak yeni bir fikir veya bilgi içeren, sayfanın içeriğine ek değer katan yorumlar yayınlanır.

bitki zemin kumu önerisi

en alttan üste dogru sıralama

1- fondo vivo 1 litre
2- dazs torf gibi bi kumdur 1 litre
3- aquaclay üste çkıyor diyenelr olsa da bende problem olmadı.
4- lav taşı kırıgı bol koyun
5- kuvars siyah kum ...en üste gelsin
6- tablet ve sıvı gübrler olur...
not: eger balık varsa ben eczanelerden multi mineral tabletleri kullanmanızı öneririm! sonuçta gübre dedigin de elmenttir!