Challenger(pangasius sanitwongsei)

evet gel gelelim bu kadar yorum soru ve cevapları okuduk malum sevgili arkadaşlarımızın bilgi özetleri ile bilgilerimizi burada paylaşıyoruz ve git gide daha iyi bir şekilde balık yetiştirmeye devam ediyoruz.500 litrelik tankımdaki tüm balıklarımı çıkarttım ancak içeride kalan bir adet dişi midas ve 25cm e yakın kelebek vatoz kaldı.şu kış ayındaki kıtlıkta challenger kıtlığında ki ateş pahası olan fiyatlarda yaklaşık tahmini 10cm boyunda iki adet Challenger tekrar akvaryuma sokmuş bulundum neden yazıyo diye sormayın kardeşim bu kadar yazıyı okuduktan sonra tekrar balığa olan aşkım alevlendi :) şöyle birşeyin farkına vardım son zamanlarda bir pangasius sanitwongsei furyasıdır gidiyor bence discusu bile sollayacak gibi gözüküyor evet bakımı kolay ancak boyuta döndüğünde işimizi zorlaştıran bu balık kısa ve öz konuşmaya özen göstermiyorum beni mazur görün çünkü kafamdan bu balık için geçenleri dile getirmek epeği uzun olucak.nedir bu balığın sırrı normal şartlarda kedi balığı olarak nitelendiriliyor neden diyeceksiniz çene kısmındaki iki adet bıyık yüzünden cat fish sınıfına sokulmuş.çeşitli boylardaki izlenimlerim akvaryumcudan akvaryumcuya;5cm den başlayıp 80cm e kadar buldum talep edilen satış fiyatı 12YTL ila 2000$ arasında gidip geliyor şanslıyım iki balığı toplan 60YTL ye getirdim.bence 2 adet kotasını aşmamak gerekiyor çok sağlıklı ve uyum içerisinde yaşıyorlar tek olarak besleyebilinir diye düşünüyorum ancak yanına refakat edecek sakin karakterde bir balık koyulmasını öneriyorum bunun yanında refakatçi balığında en az challenger kadar hareketli olmasını tavsiye ediyorum (örnek olarak Tinfoil Barb).Araştırmalarım atlaslar kitaplar internet siteleri vb. kaynaklardan sonra son olarak singapur\'a seyahat eden bir abimden ricam üzerine aldığım bilgi şu;bung sam lan gölünde bulunan bu balık türünden ölen insan sayısı sadece 3 kişi.nasıl diyeceksiniz çiftleşme ve kur dönemlerinde son derece agresif hareketler sergileyen erkek balık dişisini bir su altı mağarasına yerleştirdikten sonra mağaranın etrafında seri hareketlerle nöbet tutma gibi bir eylemde bulunuyormuş o esnada eğer o mağaranın yakınında bir insan yada her hangi bir balık türü bulunursa direk olarak saldırıda bulunuyormuş ve thailand\'da bu gölde yüzen insanlardan 4 tanesi söz konusu mağaraların çevresinde bulunduklarından dolayı pangasius sanitwongsei\'nin saldırısına uğramışlar.Yutma ve darblar yüzünden hayatını kaybeden insan sayısı sadece 4. mide yapısı tipik bir köpek balığı yada balina şeklini andırmakta yapılan otopsi sonuçlarında sindirim sistemindeki yani midede salgılanan asit miktarı oldukça kuvvetli olduğu saptanmıştır.bilgileri ve açılımı olmayan hala esrarengiz bir yapıya sahip olan balık çoğunlukla hiç bir akvarist besleme taraftarı değil aslına bakarsanız bende değilim ancak kendimi alamıyorum.bana göre koyulacak akvaryumun (2 adet balık için) en az 1 ton kapasitede olması gerektiğine buna oranla bu kotanın 2\'ye kadar çıkması taraftarıyım.yükseklik söz konusu olduğunda en az 1.5 metre yükseklikte bulunması lazım çünkü balık büyüdükçe ani hareketlerde bulunuyor bu esnada kayıtlara vurma ihtimali yüksek suyun yarı yarıya yada bir kısmının boş olması önemli.çene yapısı geçiş olduğundan ben kum koyma taraftarı değilim 30cm ve üstünden sonra taban malzemesinin 6-7cm çapında çakıl taşları ile kaplanması daha mantıklı.bazı besleyen tandıklarımdan gördüğüm cama cam akvaryumlar daha rahat oluyor.kuvvetli bir filtrasyon ve bir adet kafa motorunun olmasını şart görüyorum akıntıdan son derece hoşlanan balıklar. çift çıkışlı yada daha güçlü bir kompresör ile sağlı sollu verilen hava son derece estetik duruyor.ısıtıcı olayına gelirsek korumalık hiç bir şekilde işinizi görmüyor 1. seneden sonra 50 cm boyuna gelen balık cama çarptığında bile insanı korkutuyor.taşırma sistem taraftarıyım.sanıyorum bu yazıyı yazdıktan sonra hayatımda besleyeceğim tek balık challenger olacaktır başka balık beslemeyi düşünmüyorum.şu andaki balıklarım yaklaşık 10cm boyundalar bundan bir kaç sene önce 5 adet (20-25 cm arasındaydı sanırım) daha beslemiştim ancak şu dakikadan itibaren başka balıkla ilgilenmeyi düşünmüyorum.bizim beslemiş olduğumuz balığın altıı tekrar tekrar söylemek istiyorum latince ismi pangasius sanitwongsei\'dir sinonim\'i ise challenger dır aramalarınızı pangasius sanitwongsei olarak yaparsanız daha çok bilgi alacaksınız ayrıca tekrar bahsetmem gerekir ise cat fish gurubuna dahil edildiklerinden dolayı bununla bağlantılı resmi site vermem gerekir ise http://www.jjphoto.dk/intro_frewa2.htm adlı siteden bu balıkla ilgili çeşitli resimler hakkında bilgi edinebilirsiniz.
ek bilgiler;
GH = 2 ila 15 °dH
pH = 6,5 ila 7,0
Sıcaklık = 22 ila 28 °C
SAYGILARIMI VE SEVGİLERİMİ SUNUYORUM...