Tüm arkadaşlara slm.Ben mayalı co2 gazı yaptım.5 lt pet şişede gaz çıkıyor fakat kabarcık sayısını ayarlıyamadım.Kabarcık sayısını nasıl ayarlıyabilirim.akvaryum 160lt birde iç filtrenin su çikiş agzına takmak için reaktör yaptım.Yani pet şişeden şefaf hortumla gelen co2 gazı üsten reaktörün içine giriyor iç filtereden gelen suda reaktörün içine giriyor burada bir girdap olüşuyor bu girdapta co2 gazının acılımı saglanıyor.Eğer bu kabarcık sayısınıda ayarlıyabilirsem harika birşey olacak resimlerinide burada yayınlayabilirim.teşekkürler
|
|||

CO2 kabarcık ayarı
Bitkiler için CO2 önemli bir fonksiyondur...
Denklemler ise ortam ısısına ışık şiddetine minerallere nitrat oranlarına göre HESAPlanmalıdır.
CO2 sistemi kabarcık için... FOTOsentez denklemleri vardır .Buradaki denklemi kullanarak yaklaşık bir yorum yapılabilsede maya bakterilerinin durumu lineer olarak CO2 üretmeyecektir...Ortam ısısı standart olsada birinci durumda ortamda bulunan maya bakterileri zamanla parabolik olarak artacakıtır. Bu da gösteriyorki ; zamanla CO2 artışı artacaktır...
Bu nedenle standartlara göre davranmayınız...tavsiyem ; CO2 sisteminin hava taşına bağlamanızdır...sebebini araştırınız...
diğer yandan derlediğim bir google notunu ilave ettim inceleyiniz;
Bitkiler CO2 yi stomalar Bitkinin yaprakları gündüzleri kapalı olmasına karşın geceleri açıktır.Geceleri atmosferden absorbe ettiği CO2 gazını PEP (Fosfoenol pirüvik asit) ile reaksiyona sokarak \" Malik asit \" üretmektedir.Ürettiği malik asidi hücrelerindeki vakuollerde biriktirip depo eder.
Gündüzleri ise stomaları kapar ve bu nedenle artık hücrelere CO2 girişi durur.Fakat bitki CO2 gazını malik asiti parçalayarak elde eder.NADP, malik asiti dekarboksile eder ve NADPH \' a dönüşür.