Co2 Reaktörü Yapımı

Sevgili Arkadaşlar,
İnternette akvaryumdaki Co2 sayfalarında gezerken bir DIY yöntemiyle yapılan bir Co2 reaktörünü gördüm ve ilgimi cekti ve hazırladım. Sonuç çok olumlu. İlk olarak bir dip çekme aparatı yani ( Vacum Cleaner ) bunu üstarafına yanı hortum girişi yerini su giriş yeri olarak kullanıyoruz oraya Rio 600 veya muadili bir çevirici motor bağlıyoruz bu motorun amacı su akışını Vacum Cleaner in içine vermek. Bildiğiniz gibi vacum cleanerların alt kısmı acık ve burayı bir sungerle kapatıyoruz. Vacum cleaner in içine 4 adet bio-bal koyuyoruz. Vacum cleaner i alta yakın bir yerden deliyoruz ( yanı vacum cleaner in acık yerine yakın ) ve buraya hortum baglayıcı aparat ekliyoruz ve silikonluyoruz ( bu giriş Co2 girişi olarak kullanılacak ) maya ve şeker ile ürettiğimiz Co2 yi kullanıyoruz tabiki. Süngerle kapattığımız kesim alta gelecek sekilde reaktoru dibe yerleştiriyoruz ve rio 600 motorumuz üst taraftan su basıyor alt taraftan Co2 geliyor bio ball ların yarrattığı sirkülasyon sayesinde Co2 suya karışıyor ve süngerli kısımdan akvaryuma karışıyor. Tabiki sizi reaktör için en az 30 Dolar vermekten kurtariyor. Ben hesapladim bana maya şeker giderleri dahil bir yıllık maliyeti yaklaşık 30 milyon olacak. Oysaki sadece Co2 sistemlerinin tüpü 50 milyon lira
Kolay gelsin
Sevgilerimle