çöpçü

peki ben deki çöpçülerin yanına daha çöpçü alayımmı?yoksa bunlar yeterli olurmu şu an ben de3tane pembe çöpçü var.çöpçülere yem olarak ne verebilirim .şuan tetrapond kullanıyorum.saygılar.

Yorum gönderim kuralları:
  • Yorumlar düzgün bir Türkçeyle, sitenin içeriğine ek bir değer katacak şekilde yazılmış olmalıdır.
  • Yorumun başlığı ana fikri net bir şekilde vermeli, yorumu diğerlerinden ve benzerlerinden ayırmalıdır.
  • Genel telif hakki kuralları yorumlar için de geçerlidir. Üç cümleyi aşmaması gereken doğrudan alıntılar için mutlaka kaynak belirtiniz.
  • Bütün yorumlar onaylanmadan önce kontrol edilir. Konuyla ilgisiz ya da reklam veya uygunsuz kelimeler içeren yorumlar silinir.
  • Balık ve bitki sayfalarında sadece bilgi verici yorumlar onaylanır. Bu sayfalarda ancak yeni bir fikir veya bilgi içeren, sayfanın içeriğine ek değer katan yorumlar yayınlanır.

kesinlikle haklısın serkan

Corydoras sınıfından olan bu güzel hayvanların çöpçü diye adlandırılıp boğazlarından çekilen bir parça yemin bile kar sayılması çok yanlış ve utanç verici bir davranış. Akvaryum sağlığı için gerekli dip sürkülasyonunu doğal olarak sağlayan bu asil hayvanların beslenmesi için de özen gösterilmesini tüm yeni akvaryumseverlerden rica ederim.
Saygılarımla.

berk arkadasima kesinlikle katilmiyorum!!!

Belki yanlis anlamisimdir ama "aslinda yem kullanmana gerek yok " cok yanlis bir yaklasimdir. Bizdeki sivri zekali eskilerden biri bu baliklari 'copcu' diye adlandirdi icin, ve uyanik akvaryumcularin "her akvaryumda bu copleri temizleyen baliktan bulunmasi gerek" tavri ile bu baliklari satmasi uzucu birseydir.

çöpçü üretme yaşı

sayın İlyas Fidan eğer çöpçü üretmek istiyorsanız Serkan beyin dediği gibi en az altıya tamamlamanız iyi olacaktır.Dişi ve erkek ayrımına gelince, çöpçülerde genelde üstten bakılarak cinsiyet ayrımı yapılır.Dişilerin karnı küçükken bile kafasından daha geniş olur.Erkeklerin ise karınları kafadan itibaren geriye doğru incelerek sonlanır.Ben ürettiğim yavruların erkeklerinden 6 aylık olduklarında döl alıyorum ama dişiler bir yaşına gelmeliler.Balıklarınızı tubifex ile beslerseniz çok çabuk irileşirler ama balıklarınızı ayrı bir akvaryumda bakmalısınız tubifexi diğer balıklarınız daha çabuk yedikleri için çöpçüleriniz aç kalabilir.Balıklarınızdan Mart ayından öncede
yavru alabilirsiniz ama balıklarınız yetişkin hale gelmelidir.(en az 5 cm)
Mart ayından sonra yavru alınabileceğini bilyapa ben yazmıştım.Bunu amtör arkadaşlar fazla uğraşmadan doğal olarak yavru alabilsinler diye yazdım.Çünki bu aylarda havanın ısısı kendiliğinden akvaryum suyunu yumurtlama için uygun hale geliyor.

en iyi 6 tane ama...

Eger akvaryumunuzda yer varsa 3 tane daha almaniz yararli olur. Bu baliklar suru baligi oldugu icin akvaryuma daha iyi uyum saglarlar gurup halinde olunca. Bence en az alti tane olmali bu tip copculer. Ayrica sayiyi arttirinca hem erkek hem disi copcunun olma sansini daha cok arttirirsin, bu ilerideki uretme icin yararli olur. Ben bir keresinde bu baliklari 3 disi ve 5 erkek ile uretmistim, ama sirf bir disi ve bir erkek kullandigimda oldu. Bu baliklar her turlu balik yemi yerler, yemin suyun dibine inmesi sarti ile. Eger pul yem ile besliyorsan bir bardaga akvaryumundan su doldur icine bir miktar pul yem koy. Pul yemler dibe cokene kadar suyu calkala. Sonra diger baliklarina yeni pul yem verirken (yani diger baliklar yuzeyden yerken) bu yemli suyu akvaryuma dok. Boylece yemin suyun dibine ulasmasini saglamis olursun. Bu yontem her turlu yuzen yem icin gecerlidir. Ayrica bu olayi gece akvaryumun isigini sondurdugundede yapabilirsin. Ama fazla yemlemeden kacin bildigin gibi yenmiyen yemler cok cabuk suyun kalitesini bozar. Ben sahsen copculerime Nutrafin Staple Food Tablets yediriyorum, bu yem suya koyar koymaz dibe iniyor.