F0 Lapistes

Merhaba arkadaşlar ;

Uzun süredir akvaryumumda sadece lapietes üretmekteyim.4-5 sene oldu sanırım.İlk başlarda 1-2 tane f0 erkek lapistesim oldu.Daha sonra f0 erkek lapisteslerin sayısı artmaya başlayınca yeni bir akvaryum kurdum ve onları ayırdım.Yine de f0 olma ihtimalleri %10-15 civarında.Daha önce okuduğum makalelerde f0 erkeklerin uzun ömürlü olmadığını okumuştum.Tabi onlar doğadan toplanan vahşi lapisteslerdi.Akvaryumda üretilenler değil.Benim üretmiş olduğum erkekler ise maşallah :)) çok sağlıklı diğer erkeklere göre ömürleri uzun ve görünümleri çok iyi.Yalnız bir sorunum var f0 dişileri ayırt edemiyorum.Muhakkak arada onlardanda üremesi lazım.Bu ayırımı nasıl yapabirim.Akvaryumu f0 kolonisi yapmak istiyorum.Şu an renksiz dişileri tercih ediyorum.Yinede sonuç iyi değil f0 üreme oranı düşük.

Yardımlarınız için teşekkürler.

Resim galerisi: 
Yorum gönderim kuralları:
  • Yorumlar düzgün bir Türkçeyle, sitenin içeriğine ek bir değer katacak şekilde yazılmış olmalıdır.
  • Yorumun başlığı ana fikri net bir şekilde vermeli, yorumu diğerlerinden ve benzerlerinden ayırmalıdır.
  • Genel telif hakki kuralları yorumlar için de geçerlidir. Üç cümleyi aşmaması gereken doğrudan alıntılar için mutlaka kaynak belirtiniz.
  • Bütün yorumlar onaylanmadan önce kontrol edilir. Konuyla ilgisiz ya da reklam veya uygunsuz kelimeler içeren yorumlar silinir.
  • Balık ve bitki sayfalarında sadece bilgi verici yorumlar onaylanır. Bu sayfalarda ancak yeni bir fikir veya bilgi içeren, sayfanın içeriğine ek değer katan yorumlar yayınlanır.
Velifera üye resmi

F0

Öncelikle F0 doğadan koparılmış olanlara denir.Akvaryumda üretilen balıklar f0 olmazlar.Ancak kastetmek istediğiniz vahşi form ise balıklarınız vahşi formlara sahip.Saygılar...

Sami Aru
Velifera,kılıçkuyruk
200 litre ana akvaryum
80 lt yavru akvaryumu
40 litre doğum akvaryumu