FRONTOSA 3.KEZ YAVRU YUTTU

2 Erkek 7 Dişi frontosa akvaryumumda aynı dişi yaklaşık 2 ayda bir yumurta alıyor fakat en fazla 3 gün tutup yok ediyor hata bendemi yoksa normalmidir? nezaman yavruları görebileceğim çokk üzülüyorum. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların görüşlerini rica ediyorum.
Syg.

Yorum gönderim kuralları:
  • Yorumlar düzgün bir Türkçeyle, sitenin içeriğine ek bir değer katacak şekilde yazılmış olmalıdır.
  • Yorumun başlığı ana fikri net bir şekilde vermeli, yorumu diğerlerinden ve benzerlerinden ayırmalıdır.
  • Genel telif hakki kuralları yorumlar için de geçerlidir. Üç cümleyi aşmaması gereken doğrudan alıntılar için mutlaka kaynak belirtiniz.
  • Bütün yorumlar onaylanmadan önce kontrol edilir. Konuyla ilgisiz ya da reklam veya uygunsuz kelimeler içeren yorumlar silinir.
  • Balık ve bitki sayfalarında sadece bilgi verici yorumlar onaylanır. Bu sayfalarda ancak yeni bir fikir veya bilgi içeren, sayfanın içeriğine ek değer katan yorumlar yayınlanır.

hata aramak değilde akvaryumu gerekli şekilde hazırlamak lazım

balığınız yumurtayı tutmuyor ve atıyorsa bence erkege kısır demek yanlış benimde brındi kolonim var ve yavru alabilmem çok uzun ugraşlar sonunda oldu benim dişilerimde yavruyu atıyordu çözümü ilk olarak her dişinin erkeğin sıkıştırmasından kurtulabiliceği ve gizlene biliceği pimaşları akvaryuma yerleştirerek  işe başladım daha sonra bir ph metre aldım ve akvaryumun ph'ını 8,5 in üzerinte tutmayı başarınca yavrular sağlıklı bir şekilde gelmeye başladı size tavsiyelerim kısaca bunlar ama müsait olursanız uzun uzun konuşmak gerekir muratyucel7@hotmail.com ihtiyacınız olursa seve seve yardımcı olurum

frontosa

slm arkadaşlar ben yaklaşık 10 aydır frontosa besliyorum ve ilk defa balıgımın agzında yumurta gördüm çok özür dilerim bu konuda biraz tecrübesizim ve genel olarak yorumlardan yola çıkarak balıgın hareketlerine göre balıgı 6. gün kusturdum nedenmi ilk günler yeme saldırmıyordu ve son iki günde yemleri koklamaya başladıgı için ustatlarımın dedigini yaptım ve yumurtaları kuluçka makinesine bırakıp ana tanka aldım ve kusturma işleminden sonra yumurtalardan yavruların gözleri ve kuyrugunun belirgin bir şekilde oldugunu gördüm sizce mantarlaşma olayını atlatmış olabilirmiyim veya ne yapmam gerekir bunların haricinde şimdiden tşk ed,yorum arkadaşlar!

kenan çevik

adnancetiner6664919 üye resmi

HAYIR

BUNDAN SONRADA MANTARLAŞMA OLABİLİR AMA ABARTILI DEĞİL 6 GÜN YETERLİ AMA BALIK ATMIYORSA BİR DAHA ALAMYIN 6 GÜN TUTAN BALIK ÇOK ÇOK ANORMAL BİR DURUM OLMAZ İSE ATMAZ KESİNLİKLE BANA GÖRE ŞU SAATTEN SONARA SU DEĞİŞİMİ BİLE YAPABİLİRSİNİZ AKVARYUMDA DEZENFEKTANI UNUTMAYIN BÜTÜN BUNLARI BİNLERCE FRONTOSA ÜRETMİŞ BİR ARKADAŞINIZ OLARAK YAZIYORUM SELAMLAR.

8 dişi 2 erkek moba--3 dişi 1 erkek kapampa

ya kendımı guzın abla gıbı hıssettım

bakın arkadısın verdıgı cevap yanlıs buyuk olasılıkla disi 3 cü gunu yumurtayı atıyosa buyuk olasılıkla erkek kısırdır.anne azında 3 ve 4 gun anlar bunueger kızır erkekle eslestıyse 3 veya 4 gun atar tabi balıgı siz ürkütmüyorsanız.stresten yutmuyorsa.sana bir oneri frontosayı 1999 yılında urettım ben
frontosların eslesmesi baya bir uzun surer sen balıgın ureme tupu cıktımı takıbe basla sanırım 2 erkegın vardı hangısıyle es tutuyorsa.4düncüde de yutarsa es tuttugu erkegı derhal tanktan al ve 2 erkekle eslesmesını bekle sorunun buyuk ıhtımal ortadan kalkcak veya beklıyemem dıyosan 2 erkegını sutla yeni 2 erkek al. saygılar

frontosa

Doğal olarak olmayacaksa son çare olarak öyle yapıcaz herhalde, yoksa 100lt\'lik ufak bir akvaryumamı ayırsam dişiyi. Dün akşam yine tüp çıkmış erkekle oynaşıyorlardı yumurta yine olacak galiba bu sefer ayırmayı deneyip olmassa makinamı alayım? onuda becerebilirmiyim hiç tecrübe yok bukonuda..
Syg.

O zaman Egg Thumbler alsan

Frontoza üç gün ağzında yumurta tuttuğuna eminsen büyük bir ihtimalle döllenmiş demektir.Bence bir Egg Thumbler (Kuluçka makinesi) gibi aldığın zaman güzelce kusturup yumurtalarını orada çatlattırabilirsin.Keşke benim frontozalarda yumurtlasada başka birşey istemem.
Saygılar..

başarı

merabalar bir kere bile frontozadan yavru almak zor... küçükken iyi büyüttüğünüzü tahmin ediyorum... gelelim sorununuza frontoza besleyen birinde başka bir akvaryum vardır... balık yavruyu ağzına aldığında aynı akvaryumun suyuyla başka bir akvaryuma ayırıp yavrularınızı güzelce seyredebilirsiniz

doğru bir bilgi değil

Kusura bakmayın ama bu doğru bir davranış değil ayrı bir akvaryuma balığı almak çok nadirdir başarı şansı.

Normal olanı aynı akvaryum içerisinde yavru almaya çalışmak belık koloniden ayrı kaldığı zaman (sonradan koloniye katılacak çünkü)çoğu zaman o balığı hıpalarlar ve istenmeyen ölümlerde olur bu arada ve bunun gibi bir sürü neden sayabilirim size selamlar saygılar.

Frontosa

Yüksel bey,
Önce ilginiz için çok teşekkür ederim. Biraz daha bilgi istiyeyim sizden:) Bu akvaryumu takribi 2 sene önce kurdum frontosalar 7-8 cm civarıydı büyüdükçe erkek olanları eledim yeni balık aldım şimdi emin olduğum 2 erkek ve 6 dişi var.(125x50x65cm) 16-18 cm civarı oldular baskın erkek biraz daha büyük oda aldığımda yavruydu. Şimdi siz kısır\'dır deyince evlat gibi severim keratayı üzüldüm çok. Nasıl olur falan diyorum. Kısırlık herhalde doğuştandır. Çok severek besliyorum hepsini anlıyacağınız. Yavru alma konusunda yapmam-yapmamam gereken neler vardır, aktarabileceğiniz bilgiler bize çok faydalı olacaktır dediğniz gibi gerekiyorsa değiştiririm erkeği ne sitelerde nede akvaryumcularda net birşeyler yok. Sadece aynı makaleler aynı alıntılar var. Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.
Syg.

AKAVRYUM EBADI

(2 erkek ve 6 dişi var.(125x50x65cm) 16-18 cm civarı oldular )

BU AKAVRYUM BOYUTU ELİNİZDEKİ BALIKLARA GÖRE ÇOK KÜÇÜK ELİNİZDEKİ ERKEKLERİ ATMADAN BU BALIKLARI İKİ KOLONİ YAPSANIZDA ÖYLE BİR DENESENİZ DERİM ÖYLE HEMEN ERKEK ATILMAZ HER ŞEYDEN ÖNCE DENENMEMİŞ BİR ERKEK İSE YADA İLK DEFA EŞLEYEN BİR ERKESE DİŞİ BALIĞI TUTUP AĞZINDAKİ YUMURTALARI BİR KERELİĞİNE FEDA EDİP DÖLLENİP DÖLLENMEDİĞİNİ KONTROL ETMEK LAZIM Kİ ONA GÖRE KARAR VERİLMELİ TAKARA SÖYLÜYORUM AKVARYUM KALABALIK BALIKLARI ÇOK ŞUÇLAMAMAK LAZIM SELAMLAR.