japonlar ve vatozlar

slm.benim sormak istediğim japonlarla vatozlar birarada yaşayabilirler mi?özellikle ısı yönünden sorun olurmu.japonlar için ısıtıcıya gerek yok deniyor vatozlar için gerekli mi???

Yorum gönderim kuralları:
  • Yorumlar düzgün bir Türkçeyle, sitenin içeriğine ek bir değer katacak şekilde yazılmış olmalıdır.
  • Yorumun başlığı ana fikri net bir şekilde vermeli, yorumu diğerlerinden ve benzerlerinden ayırmalıdır.
  • Genel telif hakki kuralları yorumlar için de geçerlidir. Üç cümleyi aşmaması gereken doğrudan alıntılar için mutlaka kaynak belirtiniz.
  • Bütün yorumlar onaylanmadan önce kontrol edilir. Konuyla ilgisiz ya da reklam veya uygunsuz kelimeler içeren yorumlar silinir.
  • Balık ve bitki sayfalarında sadece bilgi verici yorumlar onaylanır. Bu sayfalarda ancak yeni bir fikir veya bilgi içeren, sayfanın içeriğine ek değer katan yorumlar yayınlanır.

kesinlikle yasarlar

kesinlikle yasıyorlar benim 4 adet japon balıgımla birlikte 4 tane komando copcu ve 2 tanede bronz copcum var gayet uyumlular ama dikkat ettim japonlar komando copculere hiç yaklasmıyorlar komandolar bazen yukarıya yem yemeye cıkıyorlar cok nadiren onların yem yedigi yere normalde birbirlerini kovalayan japonlar yaklasmıyor bile onları gorunce cekiliyorlar

yaşar

Birlikte çok rahat yaşarlar. Zaten akvaruma ısıtıca koymasanız bile sadece ender durumlarda ısı 18-20 dereceye düşer heralde. GEnelde 22-24 derece olacaktır ısınız bu da vatoz için yeter zaten öyle fazla bakım özen isteyen bi balık deildir. Ama bazen benim minik japonların derisine yapıştıklarını gördüm ama bi sorun yaratmıyordu japon isteyinice silkeleyip atıyodu.