Killifish besleyen ve üreten var mı?

Killifish türlerinden besleyip, üretim yapanlar varsa ( özellikle Aphyosemion familyası) tanışmak istiyorum. Herkese selamlar.

Yorum gönderim kuralları:
  • Yorumlar düzgün bir Türkçeyle, sitenin içeriğine ek bir değer katacak şekilde yazılmış olmalıdır.
  • Yorumun başlığı ana fikri net bir şekilde vermeli, yorumu diğerlerinden ve benzerlerinden ayırmalıdır.
  • Genel telif hakki kuralları yorumlar için de geçerlidir. Üç cümleyi aşmaması gereken doğrudan alıntılar için mutlaka kaynak belirtiniz.
  • Bütün yorumlar onaylanmadan önce kontrol edilir. Konuyla ilgisiz ya da reklam veya uygunsuz kelimeler içeren yorumlar silinir.
  • Balık ve bitki sayfalarında sadece bilgi verici yorumlar onaylanır. Bu sayfalarda ancak yeni bir fikir veya bilgi içeren, sayfanın içeriğine ek değer katan yorumlar yayınlanır.

sayın sadık bey

sayın sadık bey

bahsettiğiniz durum hakkında biraz daha bilgi verir misiniz? özellikle yetiştirmeye çalışan üniversiteli arkadaşlardan bahsetmişsiniz? bu arkadaşlarla irtibata geçmenin bir you var mı acaba?

teşekkürler..

üreten var

Arkadaşım bir sitede tanıştığım ve akvaryum bilgi ve hobisi güçlü grafiker bir arkadaş var.İzmirde ikamet etmekte kendisi...Anadoluya has bir tür ve diyebilirimki türlerin içinde en güzellerinden birisi.Anadolu killifish veya anadolu dişli sazancık adı ile motorlarda ararsan bulabilirsin sanırım.Aslında Anadolumuzda 4-5 tür varmış şimdi üç tür kaldığı söyleniyor.Burdurda burduricus türünü bir kaç üniversiteli veya üniversite gönüllüsünün üretip geliştirmeye çalıştığını duydum.Son durumu bilmiyorum.Saygılarımla...

Killifish bulmak neredeyse imkansızmış

Gökhan Bey,
Telefon açabilirseniz size detaylı bilgi verebilirim.
Selamlar,
Süleyman
0212 426 0121
0542 215 5267

istanbulda killifish nerede bulabılırım

uzun zamandır cichlid yetistiriyorum vede üretiyorum yaklasık 3 ay once killifish\\\'e meraksardım tanıdığım akvaryumcularda sormama rağmen bulamadın bu konuda bana bilgi veririseniz cok sevinirim.

Hepinize cok teşekkürler.

Umarim baskalarida cevap verir!

Neredeyse buraya yazmaya cekiniyorum, nitekim bende bircok killifish ve ozellikle Aphyosemion cinsleri oldugu halde size bilgiden baska yararim olacagini zannetmiyorum, bunun nedenlerinden biri 12 bin kilometre otede oturmam. Su anda Aphyosemion'lardan A.gardneri nigerianum, A.striatum, A.scheeli, A.bivittatum ve A.spoorenbergi akvaryumlarimda bulunmakta. Bu yazdigim butun cinsleri gecmiste ve halen urettiyorum, bazisi daha basarili olmakla beraber. Ayrica A.sjoestedti, A.roloffi ve A.brueningi ilede gecmiste deneyimlerim oldu. Bunlara dayanarak eger bu baliklardan veya herhangi bir killifish turunden elinize gecerse elimden geldigince bilgi alisverisinde bulunmak isterim. Diger deneyimim oldugu turler Rivulus, Cynolebias, Notobranchius, Epiplatys ve Aplocheilus cinsleridir. Belli oldugu gibi killifish benim en sevdigim tur baliklar arasinda basta gelir. Umit ederimki Turkiye'dede bu baliklar yayilir.

sayın serkan bey bu

sayın serkan bey

bu balıkların yetiştirilmesi için gerekli koşullar nelerdir? bu konu ile ilgili bilgi veirseniz çok sevinirim. anladığım kadarıyla bu balıkları yetiştirmektesiniz. ben de özellile oryzias latipes için küçük bir yetiştirme planı yapmaktayım. ancak henüz daha balığı bile bulamadım. yardımcı olursanız en azından yetiştirme için gerekli ortam için çok sevinirim.

teşekkürler...