arkadaşlar 65 cm\'lik karma canlı doğuran akvaryumumdaki (tam teçhizatlı) dişi lepistesimin karnı hafif şişti ve makat kısmında siyah bir nokta oluştu. hamile olduğundan şüphelenip yavruluğa koydum. ne yapmam konusunda yönlendirirseniz sevinirim.
|
|||
|
Bilinçli akvaryumculuk - bilyap.com |
|
||
|
|
|
Daha değil
Biraz şişdi demişssin tam anlamıyla hamile diyebileceğimiz lepistes balıklarının karınları aşırı şişer.Arkasındaki siyah nokta ise bütün lepistes balıklarında bulunur.Yanıltmasın seni.
YAVRULADI!!
onur bey yavruluğa koyduğumdan bir kaç saat sonra yumurta dökmeye başladı. şu anda 10-11 civarında yumurta var. sarı çıkıyor ve beyazlaşıyorlar şimdi ne yapmalıyım??
Canlı doğum
Arkadaşım lepistes balığı canlı doğurur.Yumurta bırakmaz sen balığının lepistes oldugundan eminmisin :)
canlı
Lepistes balığı canlı doğurur.Ancak doğum sırasında yavrular top şeklinde çıkarlar anne karnından kısa bir süre sonrada açılırlar.Belkide sizin yavrular açılmamıştır.Erken doğum filan olabilir.
Yavrular
onur haklı lepistes canlı yavrular.. çok ilginç... sen ginede yumurtaları muhafaza altına al... gelişmelerden bizide haberder edersen sevinirim.. :)
yok oldular
arkadaşlar bu sabah kalktığımda 2 tanesi dışında bütün yumurtalar yok olmuştu. bu kalan 2 taneden de bir tanesi su üstünde duruyor,diğeri ise ilginçtir ki iribaş gibi bir şekil almıştı ama hareket yoktu. sanıyorum onur bey\'in söylediği gibi balığım erken doğum yaptı ve bütün yavrular ölü doğdu. sizin bildiğiniz bir şey varsa bu konuda bilmek isterim.
lavra
senin balık stres yapmış erken doğum bide aklında bulunsun yavrulayacak balıkları pek yavruluğa koyma çünkü bazen böyle şeyler yaşaya bilirsin
ilginç
egemen bey bence akvaryumunuz belirttiğiniz gibi tam tecizatlıysa yavruluğa koymayın.stresten yumurtalar yırtılmadan çıkmış.12 taneden 10 unu yemişlerdir yok olmazlar.bende bunun gibi olmasada yavruluğa koyduğumda bir iki tane balığımdan böyle yumurtalar alıyorum bunlarıda yavruluktan çıkarıp diğerlerine atıyorum.
saygılarımla www.akvaryumforum.com
ölü doğum
merhaba arkadaşım yazacaklarım kati olarak doğrudur.1989 yılından beri bu işlerin içindeyim.
anlattığın olay gayet doğal bir olay.tüm canlı doğuranlar eğerki bir şekilde sitrese girerlerse ki bu olay senin balığı yavruluğa almanla başlamış lepistesin strese girmiş ve yavrularını ölü olarak doğurmuş.lepistes yavruları ilk olarak top şeklinde doğar 5 saniye içinde normal halini alarak açılır.ama seninkinler ölü doğdukları için açılamamış ve sen onları yumurta olarak görmüşsün.sakın problem etme bidahaki sefere böyle olma ihtimali çok düşük.sana bir tavsiyem var:ana lepistesi ayırma akvaryumun içine rulo halinde satılan hediyelik eşyalara süs olarak yapılan plastik şeritler var onlardan al ve bıçak yardımıyla sıyırma sistemiyle lüle yap.ve göreceksin yaruların büyüyünceye kadar hep bunun içinde kalacaktır.ve yenilme olasılıkları çok düşük olur.sağlıcakla kal kardeş
diğer sorularına cevap
merhabalar aşağıdaki sorularını daha yeni gördüm.ilk önce kesinlikle lepitesi öneririm bu balıklardaki renk kalabalığını hiç bir canlı doğuranda bulamazsın.ve lepisteslerin yanında melek ve tetrazon olması gereken en son balıklar.bunlar yavruları hayatta affetmezler yavruları bırak bunlar vurucu balıklar büyük lepisteslerini bile çok rahat öldürebilirler.lepisteslerin yanına 6 adet çöpçü 2 adet vatoz alsan çok süper olur.
bitki
akvaryumunu bol bitkili hale getirirsen yani yavruların saklanabileceği şekilde bir düzen kurabilirsen yavruluk kullanmana gerek kalmaz. dolayısıyla dişiyi stresten uzak bir şekilde yavrulatırsın hatta kendi deneyimelrimden söyliyeyim balıkların ne zaman yavruladıklarını bile anlamazsın bir bakmışsın bi sürü ve yenilemeyecek boyuta gelmiş lepistesler ortalıkta gezinip duruyor.
ölü doğanlar :'(
yorumlarınız için teşekkürler. çok işime yaradı. fakat bir sorunum var. dediğiniz gibi yavruluğa almadım, rafyaladım. ama bütün yavruları yediklerine şahit olunca dayanamadım. dişi balığı yavruluğa altım ve ölü doğum yaptı. bir kaçı kımıldamaya başladı çıkmaya çalışıyor gibi sizce böyle bir ihtimal varmı? bir tanıdığım atma bazıları çıkıyor dedi. kafam çok karışık ,lütfen yardım edin!!
hamile balık
benim hamile balığımın karnı şişti arkasında siyah bir nokta oluştu ve çok tuvaletini yapmaya başladı lütfen yardım edin
lepistesi yavruluğa koyma
lepistes ve diğer tropikal türlerin yıllarca hobiciliğini yaptım. Sana nasihatım kısa zamanda çok ve sağlıklı yavrun olmasını istiyorsan. Lepistes akvaryumuna yavruluk koyma. .....VE KESİNLİKLE SONRADAN BALIK EKLEME...Lepistes insan vücudundan ve dğer balıklardan gelecek olan bakterilere karşı çok zayıftır. Ve akvaryumda her rahatsız edişinde olumsuz sonuçlar oluşur. Lepistes Akvaryumunu eğer imkanların müsaitse bol bitkilendir. Eğer bu imkanın araba süslemede kullanılan renkli şerit şeklinde graflardan ponponlar yap. Erimeyecek özellikte bulacağın 3-5 cm lik taş, kaya ve graf ponponları sıcak su ile iyice yıka ve tuzlu suda 2 gün beklet. Böylece üzerinde bakteri bulundurmaz.
Akvaryumuna bunları yerleştir. Yeni yavrulara hiç karışma. Kısa zamanda Akvaryumunda yüzlerce lepistes göreceksin....