balıklar konusunda yeniyim.iki hamile lepistesim var,karınları şiş oldukları için yavruluğa aldım.ancak iki gün üst üste eve geldiğimde yavruluğun dibinde birer tane ölü yavru buldum.başka da doğurmadılar.sorum şu:yavrular ölü mü doğuyorlar?yoksa açlıktan mı ölüyorlar?aslında canlı olup da hareketsiz durma olasılığı var mı?şimdiden teşekkürler...
|
|||

ölü doğum
yavrularınız büyük ihtimalle ölü doğuyor. doğum süresi bazen birgünü geçebiliyor(pek sık rastlanan bir olaya değil)ölü doğumun yanında sağlıklı yavrularda büyük ihtimalle doğar.iyi balıklar...
Büyük ihtimalle ölü doğum
slm,yavrular ölü olarak doğmuştur,yeni doğan yavrular çok hareketli olur,açlıktan da değildir sebep ,anladığım kadarıyla daha yeni doğmuş yavrular 1 günde açlıktan ölmezler yani,sanırım başka doğum olayı olmadı şimdiye kadar (2 günde yani )diğer yavrularda doğardı(en azından benim balıklarım da gördüğüm o 2 gün sonra doğuran görmedim 1-2 saatte tüm yavrular doğdu seni yanıltmayayım yani)Ve şunu da söylemeden geçemeyeceğim yavrulukta doğuma karşıyım ben,çünkü her denememde ya anne öldü,ya yavrular yaşamadı ben annenin daha geniş bir yere alınmasından taraftarım.Umarım diğer yavrular (hala yaşıyorsa)sağlıklı olurlar
ölü doğum
Normaldir.Arkadaşların da dediği gibi yavruluğa yeişkin lepistesler koymak sağlıklı değil.Benim 2 balığım kamburlaşıp ölmüştü.
ölü doğum
ben 5 ıldır lepistes besliyorum yavruların ölü doğması normal ama sadece 1 2 tane doğurması normal değil
eyer yavlulukta alıyorsan
eyer yavlulukta alıyorsan stresten erken doğum yapmış olabilir