müsadenizle bir kaç sorum olacak arkadaşlar..

Arkadaşlar en sonunda istediğim akvaryum ölçülerini buldum gibi ( tabi son anda bir değişiklik yapmazsam) : 120x60x50:360litre.

1.sorum: 360 litre lik akvaryum kum ve kaya falan derken ( ki 20-25kg arası kaya kullanacağım,ne kadar kum alır bilmiyorum) net ne kadar su alır..

2. sorum: Bu boyutlardaki bir akvaryum aşağı yukarı ne kadar ağırlıkda olur toplamda? Altına koyacağım sehpa illaki profil giydirme mi olmalı yada sadece kaliteli bir mdf sehpada işimi görür mü?

3.sorum daha önce 300 litre kapasite düşünmüştüm o yüzden burdan forumdan bir arkadaştan fluval 305 almıştım.Açıkcası değiştirmekte istemiyorum.Elimde mevcut bir akvaryum olmadığı için filtrenin gerçek performansını henüz bilmiyorum.Bu boyutlardaki akvaryumun kumu taşı falan derken 360 litreden 300 litre net miktara düşeceğini söyleyebilirmiyiz? Eğer öyleyse bu filtre yeterlimidir?İç filtre kullanmak istemiyorum (ilave olarak) görüntü kirliliği açısından.Balık yükü çok fazla olmayacak ve besleyeceğim türler canlı doğuran türleridir.Akvaryumda ayrıca çok fazla olmamak kaydı ile bitkide mutlaka olacaktır.Bunları göz önünde tutarak filtrenin yeteceğini söyleyebilirmiyiz? Yada yükseklikten 5cm düşürüp kapasiteyi mi azaltmam gerekir?

4.ve son sorum: Akvaryumda kayıt ve kuşak mutlaka olacaktır.Bu fluval filtrelerde bastonlar var hortumu arka cama sabitlemek için,bu bastonlar akvaryumun arka camına kayıtlar varkende kolayca takılabilir mi,yoksa orda ufak bir yeri kestirmek mi gerekir yaptırırken?Aynı şeyler akvaryumun üzerine yaptıracağım mdf kapak içinde geçerlimidir? Mdf kapak akvaryumun iç derinliği ile aynı olacak yani 60cm.

Arkadaşlar sakın forumları aramadığımı sakın düşünmeyin,inanın hergün okuyor,araştırıyorum ama şimdi sorduklarımı tam olarak bulamadım.Bana yardımcı olursanız çok sevinirim..

Sağlıklı balıklar..