küçük bir yavru akvaryumun var yaklaşık 20-25 litr içinde 15 tane kadar yavru balık var.ne olduklarından emin değilim ama lepistes,velifera,moli ve plati olan ana akvaryumumdan topladım.dişi molimi doğum yapana kadar yavru akvaryumumda tutsam sorun olurmu.yermi diğer yavruları.akvaryumda az da olsa bitki var.molilerin yavru yeme eğilimlerinin pek olmadığını okumuştum burda.cevaplarsanız sevininrim saygılar..
|
|||

bendeki moli çok iyi bir
bendeki moli çok iyi bir avcı. kendi yavrularını teker teker avladı. son 3 yavrum var inşallah onlar sağ kalır.
moli yavru yermi
hepiniz bisey bilmionuz moli yavrularını hemen yer çok açgöz bir balıktır hemen yer dikkat edin beneden söylemesi
black molyler yavru yemez
çilkit beslemeye başlamadan önce black moly besliyordum defalarca yavru aldım büyüyen yavrulardanda yavru aldım ama hiç bir zaman anne yavrularına dokunmadı ve diğer black molilerde yavrulara zarar vermedi ama diğer molly cinslerini bilmiyorum
Moli yavrularını yiyebilir.?
Gürsan bey ;
Moli balıkları ağırlıklı olarak bitkiler ve bitkisel besinlerle beslendikleri için yavrularını pek yemezler ama bu hiç yavrularını yemezler anlamına gelmez. Moli balıkları yavrularını kesinlikle yerler akvaryum içinde yavruların saklanacağı şekilde bitkilendirme yaparsanız eğer balıkların çoğunu diğer balıklara yem olmadan kurtarabilirsiniz. Daha önce benim dişi moli balığım yavrulukta doğum yapmıştı yavrulardan yumurtalığın altına düşmeyenlerin tamamını annesi afiyetle yemişti. Unutmayın büyük balık küçük balığı her zaman yer ,atasözünü dikkate almamız gerekir diye düşünüyorum. Başarılar dilerim.