öncelikle selamlar. Eski formların teknolojinin ilerlemesi açısından silinmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle deniz formunda. En eski formlara baktığımızda bir tuzlu su tankı kurmak neredeyse uzay mekiği yapmakla aynı bütçeye eş değerdi. haliyle tuzlu suya yeni başlayanlar (bende dahil) bu formlardan ön bilgi edinerek kurup/kurmama konusunda fikir oluşturuyorlar kafalarında ve günümüz teknolojisinin farkıda olmadan vaz geçiyorlar maliyet nedeni ile. Geçen gün bir akvaryumcuya gittim inanırmısınız adam 200 ytl ye akvaryum sizden olmak üzere sistemi kuruyor ve sistemide bir hayli başarılı o arada ne sump u var ne skimmer ı... Bildiklerinizi göstermek için abartmayın arkadaşlar, burda insanlar bu formları okuyarak kafalarında düşünce oluşturuyorlar. O aradada bilmek herşeye mualefet olmak değildir.
|
|||

tebrikler
sizi tebrik ediyorum.Başka bir forumda da bende aynı düşünceleri söylemiştin.Bazıları ezbere cümlelerle akvaryumseverleri gereksiz yere korkutuyor.Gerekli ekipmanlar alındıktan sonra ve akvaryum bilgisine sahip olunduktan ve biraz da sabırlı olunduktan sonra yapılmayacak bir şey değil.
KerimgülmeZ