Otocinclus değil, Dikkat !!!!!!

Merhaba;

Arkadaşlar, nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum. Böyle bir hata yaptığıma inanamıyorum. Benim şu ana kadar Otocinclus diye bildiğim balık, Gyrinocheilus Aymonieri yani Chinese Algae Eater'miş. Çok büyük ve affedilmez bir hata. Nasıl anlamadım şimdiye kadar(Aldıklarımın yavru olması nedeni ile olmalı). Otocinclus diye aldığım için ve bu iki türün çok benzer olmaları nedeni ile, karıştırmışım. Yani bugünlerde Otocinclus diye alacağınız balıklar büyük bir ihtimal ile çinli yosun yiyen balıklar olacak dikkat. Otocinclus diye satılıyor. Ama merak etmeyin, farkları söyleyim: Otocinclus'dan biraz daha az ama yine de çok etkili yosun temizler(Hala vatoz'dan çok daha etkili). Yine fazla büyümez ve bitkilere kesinlikle zarar vermez. Yosunlar azaldığı(Bittiği) zaman birbirilerine karşı azıcık saldırgan olabilirler. Ama ikili gösteriş dansları gerçekten görülmeye değer. Bu türün bir avantajı, sert sularda da rahatlıkla yaşayabilmesi. Yaşadıkları pH=6-8.5. Yani cichlid besleyenler rahatça kullanabilirler. Benim bu iki türü karıştırmamın bir başka nedeni, Büyüdüklerinde yavruyken sahip oldukları koyu benekler daha açık renkli ve aynı boyda kalıyor, böylece büyüyen vücutta daha az göze çarpar. Ayrıca ağızlarının yapısı daha KABA oluyor ki Oto.'larla farkı buradan anlaşılması kolay. Karşılaştırmanız için iki resim var. Tekrar hepinizden özür dilerim. Şu ana kadar Oto. hakkında Verdiğim bilgiler tamamen doğrudur. Sadece gözlem sonuçlarının Gyrinocheilus için olduğunu unutmayın. http://home7.swipnet.se/~w-77838/fiskar/fiskbilder/otocinclus2.jpg - http://www.ruinemans.com/fishfoto/1600.jpg . Aslında bunları aldığımda, bulduğuma o kadar sevinmiştim ki, gördüğüm ufak farklara aldırmadım. Daha yavru oldukları için veya affinis değil de diğer gruptan(Adını hatırlamıyorum, kuruğunda siyah leke olmayan türü) olduğu için böyledir diye düşündüm. Bugün ilk defa, yetişkin bir Gyrinocheilus'un fotoğrafını gördüğümde şoke oldum. Evet Otocinclus'a çok benziyor ama, ufak farklar belli oluyor. Gyrino. korktuğunda veya dominant olan tarafından kovalandığında, Oto. gibi yan siyah şerit gösterir. İşte o zaman gerçekten çok benzer.

Başarılar;

sina000@hotmail.com - ICQ: 76372529