piranha akvaryumu

yurtdışındaki bir kaç sitede gördüğüm kadarı ile piranha akvaryumlarında astronot ve çeşitli amerikan cichlid türevleri gördüm bu balıkların yanında hiç bir balık beslenmez diyen arkadaşlarda var...iki taraftanda çelikide kalan arkadaşların fikirlerini özellikle sayın CAN BAKIR arkadaşımız en iyi şekilde açıklayacaktır buna eminim.konusunda gayet deneyimesahip olan arkadaşıma saygılar ve sevgiler diliyorum bu konuya bir açıklama getirmesinide beklemekteyiz...

Yorum gönderim kuralları:
  • Yorumlar düzgün bir Türkçeyle, sitenin içeriğine ek bir değer katacak şekilde yazılmış olmalıdır.
  • Yorumun başlığı ana fikri net bir şekilde vermeli, yorumu diğerlerinden ve benzerlerinden ayırmalıdır.
  • Genel telif hakki kuralları yorumlar için de geçerlidir. Üç cümleyi aşmaması gereken doğrudan alıntılar için mutlaka kaynak belirtiniz.
  • Bütün yorumlar onaylanmadan önce kontrol edilir. Konuyla ilgisiz ya da reklam veya uygunsuz kelimeler içeren yorumlar silinir.
  • Balık ve bitki sayfalarında sadece bilgi verici yorumlar onaylanır. Bu sayfalarda ancak yeni bir fikir veya bilgi içeren, sayfanın içeriğine ek değer katan yorumlar yayınlanır.
CaN_BaKıR üye resmi

Piranha ve Başka Balıklar

Mesajı daha önce görmemiştim. Kusura bakmayın. Uzun bir süre sonra cevap veriyorum.

Piranhaların yanında başka balıklar beslenebilir. ancak bu başka balıklar piranhalar yavruyken yanlarına koyulmalıdır. Birlikte büyümeleri gerekir.

Fakat şunuda unutmamak gerekir ki Resul bu konuda haklı. Piranhaların yanında başka balıklar beslenildiği taktirde piranhalar piranha olmaktan çıkar. Piranhalar için akvaryuma giren herşey potansiyel yem olmalıdır. Eğer piranhalar akvaryumdaki diğer canlılara bu gözle bakmıyorlarsa bu bir sorundur diyebiliriz...

Zaten eninde sonunda da ilk açlıklarında yanlarındaki diğer balıkları yemeye başlarlar oda ayrı konu. Bir şekilde bir an gelir ve onlar piranha olduklarını hatırlarlar.

Yurt dışı forumalarda yanlarında gördüğünüz diğer balıklar ya yem olarak atılmışlardır. Yada bilinçsiz piranhacılar tarafından yanlış yetiştirmenin sonucudur..

Olması gereken. Tek tür bakılmalarıdır..

SAYGILARIMLA...

Onur Can BAKIR

istege bağlı

arkadaşlar eger pirana ile başka bir tür besleniyorsa demek ki aç bırakmamayı göze alıpta bir arada yaşatmaya çalışıyor. bakıyorum hemen yargısız infaz yapıyosunuz bi aç kalsın da görelim neden aç bıraksın ki?

Bilinçsizlik

Piranhaların doğasını bozmaktan başka bir şey değil.
Yurt dışında bunu yapan arkadaşlar bir şey bildiklerinden değil bilmediklerinden yapıyorlar.O balıkları yemden kessin bakalım 1 ay içinde piranhadan başka balık kalıyormu tankta görelim.

Piranhalar tek tür olarak bakılmalıdır aslını inkar edenlerin piranha bilgisinden şüphe duyarım.

Şimdi diyeceksiniz peki nasıl beraber yaşıyorlar piranhalar neden saldırmıyor.Alın 10 tane yavru nattereri ve yanlarına 3 tane onlardan iri oscar koyun ve bunları iyice doyurun.Her zaman yemlerini verin balıklar hiç aç kalmadan büyüsünler beraber.Olay bu şekil oluyor işte yanlız bir aç bırakmaya başladığınızda parçalanmalar olucaktır.Aynı zamanda nattererilerin yanındaki balıklar her an korku içinde tedirgin bir hayat sürerler.

Sonuçta o şekil balık besleyenler bilinçsiz insanlar hiç bir piranhacı bunu onaylamaz.Piranha tek tür beslenir ve bu kural değişmez.

Saygılarımla..

piranha ve oskar

görüsünüze katilmiyorum
ben 2,5 sene kadar akvaryum hobimi birakmistim(bebekten dolayi) artik tak dedi ve simdi 360litrelik piranha akvaryumu aldim ve bugün piranhalar geliyor oskarda koymayi düsünüyorum.
sizlerin buna karsi olduguna ve piranhanin oskarla bakildiginda piranhaliktan ciktigini okudum.
malesef yanlis.
önceki akvaryumumda 4 tane piranha ve 1 oskar vardi.
burda 10 tane goldfisch 5 euro ve 2 yada 3 güne bir 10 tane alip direk akvaryuma atiyordum. oskar en asagiya 2 tane direk hop yutuyordu digerlerinide piranhalar parcaliyordu.
yani kendi tabiatlarindan hicbirsey kaybetmemisler vede ne oskar piranhaya nede piranha oskara birsey yapmisti.
malesef akvaryumla beraber satmak zorunda kalmistim.
resimlerim ve videolarimda vardi ama format cektigim icin silindiler. ama daha önce bu forumda yazdigim icin isteyen arkadaslara yollamistim.
saygilarla eray