semender ve balık uyumu

meraba semenderimi 3-4cmlik yavruların bulunduğu akvaryuma koyabilir miyim bir sorun çıkar mı tubifex ile besliyeceğim 1d 1e alıcağım veya gerekli diğer şeyler nedir yardımcı olursanız sevinirim

Yorum gönderim kuralları:
  • Yorumlar düzgün bir Türkçeyle, sitenin içeriğine ek bir değer katacak şekilde yazılmış olmalıdır.
  • Yorumun başlığı ana fikri net bir şekilde vermeli, yorumu diğerlerinden ve benzerlerinden ayırmalıdır.
  • Genel telif hakki kuralları yorumlar için de geçerlidir. Üç cümleyi aşmaması gereken doğrudan alıntılar için mutlaka kaynak belirtiniz.
  • Bütün yorumlar onaylanmadan önce kontrol edilir. Konuyla ilgisiz ya da reklam veya uygunsuz kelimeler içeren yorumlar silinir.
  • Balık ve bitki sayfalarında sadece bilgi verici yorumlar onaylanır. Bu sayfalarda ancak yeni bir fikir veya bilgi içeren, sayfanın içeriğine ek değer katan yorumlar yayınlanır.

değişik bir tür

150 lt lik bitkili karma akvaryumuma 1-2 tane bırakmayı düşünüyordum sitede ve nette biraz araştırma yaptıktan sonra semenderlerin hamen her türünün resimlerine ulastım her nekadar semenderler konusunda uzman olmasamda yazılanlar fiatlar türler konusunda birçoksey yazılıp çizilmiş bukadarıda bana yetti bazı sitelerin forum ve satış bölümlerinde fiatlar 50 ytl ye kadar çıkıyor ve bana göre yasadığımyere göre sıradan türler ve çok pahalı arkadaşlar benim ailem çifçilik ve meyve üreticiliği yapıyor fidanlıklarımızdan birindeki eski su kuyusunda bu semenderlerin çok farklı bir türünü buldum ne tür hakındabir bilgiye nede resme raslamadım istiyen olursa ücretsiz yollaya bilirim bosa para vermeyin su mercimeğide yollaya bilirim istiyenlere.bulduğum semenderler birkısmı düz beyaz başlarının arka kısmı ejderha kafası gibi geniş yeleli yadakulaklı:)) düz beyaz üzerine sarı benekliolanlar ve kafa kısmıyine ejderha şeklinde boylarıda yakalabildiklerimden en büyüğü 3.5cm yani küçükler istiyenlere diğer koyurenklerdende verebilirim bolmiktarda

Bu linkde hersey var

Bu linkde semenderler hakkında tüm bilgiler var

http://newt150.tripod.com/setup2.shtml

semenderler

semender besleyen arkadaslarin dikkatine
Merhabalar

Türkiyede bulabileceginiz semender türleri
triturus vitatus türlerinin alt türleridir.
T. v. cilicensis
T. v. ophryticus
T. v. vittatus

Besledigim ve gozledigim kadari ile eriskin olan erkekler kurutulmus kurt yiyebilmektedir.Ama özellikle dişiler ve kucuk olanlari yemek secmektedirler.Tubifex ismindeki aquatik kurtlari bayilarak yiyebilmektedirler.Özellikle canli
severler ama ölülerinede cok itiraz etmezler.
Eğer akvaryumunuzda semender besleyecekseniz
kesinlikle sudan cikabilecekleri bir ortam hazirlamalisiniz.Tabi bu canlilar çok fazla disari cikma meraklisidir.Eger ortamini degistirirseniz veya begenmezse bunu kacma istegi ile gösterir.Ortamda bulunabilecek bitki veya saklanabilecegi kaya belli bir zaman sonra kendisini rahatlatacaktir.
Yapilmasi gereken onlar icin
yari kara yari sudan olusan bir vivaryum hazirlamaktir.AYRICA Tubifex kurtlar iclerinde bir çok parazit barindirabilen kurtlar olduklari
icin çok dikkatli bir sekilde beslenme ortamlarina birakilmalidir.Kurtlarin semenderlerinizin ellerinden kurtulanlari
dipte yasamaya calisacaktir.Sudaki erkek semenderler bir çogunu tüketsede hermafrodit olan
bu kurtlar çok cabuk bir sekilde vivaryumumuzun
dibini istila edebilir.(Ortamda balik yoksa)

Erkek semenderler suda belirledikleri bolgelerde hüküm surerken disiler daha çok karada kalmayi tercih ederler.
Bu hayvanlar çiftleşmek icin suya girerler
eger ortamda yeteri kadar yiyecek yoksa erkekler aralarinda kapisabilirler.

Bir birilerine veya baliklara zarar verdiklerini hic gormedim.Ama balikli ortamlari pek sevdiklerini soyleyemem.

Üreme zamani ocak-subat-mart aylaridir, bu zaman alt türe gore degisir ve soguk suyu severler.Gece avcilaridir yada nokturnal olduklarini soyleyebilirim.

Türkiyede sadece yukarda bahsi gecen trituruslar ve
siyah uzeri sari benekli bir tur olan neurergus
mevcuddur.Bir de Turkiye\'de hafif sari renkli
bir tip tirturus gorulmustur.(Sinfilandirilmamiştir) Beslemek isteyen arkadaslar veya besleyemeyen arkadaslara duyurulur.

CaN_BaKıR üye resmi

semender...

öncelikle arama kısmına semender yazarsan bana ait yazıları bulursun onlara bir göz gezdir istersen...

Semenderi yavru balık yanına koyarsan yavru balıkları yerler. hatta canlı yem ile beslediğin için dahada severek saldırırlar onlara...

Sen en iyisi küçük bir akvaryumda plastik veya gerçek farketmez bitkilendir ve semenderleri orada besle...

Onur Can BAKIR