Tubifex aldatmacası

Her nekadar buna aldatmaca dediysem de kesinlikle tubifexin kılçlara ve platilere hiçbir zararı yok. Ben bunu kendi tecrübelerime ve abimin (25) yaşadığı tecrübelere dayanarak söyliycem
Tubifexin hiçbir zararı yoktur aksine balıkların gelişiminde yararı bile olduğu söylenilebilir. bazı arkadaşlarımız Tubifex in zaralı olduğunu söylemeleri beni deli ediyo

Vallahi ben hiçbir zararını görmedim herkese tavsiye ederim.... E-mil cagribalkan@yahoo.com

Yorum gönderim kuralları:
  • Yorumlar düzgün bir Türkçeyle, sitenin içeriğine ek bir değer katacak şekilde yazılmış olmalıdır.
  • Yorumun başlığı ana fikri net bir şekilde vermeli, yorumu diğerlerinden ve benzerlerinden ayırmalıdır.
  • Genel telif hakki kuralları yorumlar için de geçerlidir. Üç cümleyi aşmaması gereken doğrudan alıntılar için mutlaka kaynak belirtiniz.
  • Bütün yorumlar onaylanmadan önce kontrol edilir. Konuyla ilgisiz ya da reklam veya uygunsuz kelimeler içeren yorumlar silinir.
  • Balık ve bitki sayfalarında sadece bilgi verici yorumlar onaylanır. Bu sayfalarda ancak yeni bir fikir veya bilgi içeren, sayfanın içeriğine ek değer katan yorumlar yayınlanır.

tubifex

arkadaşlar tubifex denilen canlı sıcak kanlı bir kurt cinsidir.evet temiz ortamlarda üremez o dogrudur ama temizlemekte alan arkadaşlar yapacaklardırki steril olsun ben cok uzun yıllardır kullanmaktayım ve satmaktayım size biraz faydalarından bahsetmek istiyorum

1-PROTEGİN DEPOSUDUR:Bu yüzdendirki balıklar cok hızlı gelişmektedir             

2-PARAZİT BULUNMAKTADIRLAR:balıklar bu kurdu kullandıkca bagışıklıkları maksimum artar ve kolay kolay hastalanmazlar

3-SICAK KANLILARDIRLAR:Bununda faydası hem protegin agırlıklı olmasıyla birlikte balıkların dogurganlıgını maksimum hale gelirler

ben bu anlattıklarımı yaşadım ve gözle görülecek şekilde fark ettim.tubifex i genelde üreticiler kullanmaktadırlari yani bu kurt birazdaha profosyenel üreticilere hitabetmektedir

tubifex in zaralı oldugunu cıkaranlar akvaryumculardır.onlar yem satamıyacaktır bu kurdun ıymeti bilinirse 

Tubifex\'teki kasıt

Tabi ki arkadaşlar benim zararsız derken kastım bunların temiz ve hijyenik ortamlarda üretilenleridir. Bilgileriniz için teşekkür ederim
E-mail cagribalkan@yahoo.com

tubifex yüzünden sen bile risktesin...

Tubifex ler kesinlikle er yada geç balık öldürüyor tubifex yüzünden sarılık geçirmiş ve tövbe etmiş 25 yıllık bir akvaryumcu tanıyorum bu senin bile risk altında oldugunu gösterir balıklarını çabuk irileştirir ama iri olarak öldürür ben gayet saglıklı iki balığımı vatoz ve betta mı kaybettim bir daha tövbee ama iyi marka kutulmuş tubifex en güvenlisi bencede..

Pek aldatmaca sayılmaz aslında

Merhaba,
Tubifex kurtlarının tamamen zararsız olduğunu söylemek pek doğru olmaz. Bilindiği gibi bu hayvancıklar doğaları gereği temiz olmayan sularda bulunurlar. Yani piyasada canlı olarak satılan tubifex kurtları genelde lağımların veya diğer organik artıkların boşaltıldığı tatlı su havzalarından hasat edilmektedirler. İyi temizlenmedikleri takdirde bünyelerinde pek çok zararlı bakteri (örneğin kolera gibi) barındıran tubifex kurtlarının balıklara verilmesi her zaman risk taşır. Bunun dışında bu kurtlar sudaki kurşun, bakır, civa gibi ağır metalleri de bünyelerine absorbe ederler. Yani ne kadar iyi temizlenirse temizlensin bu ağır metallerden kurtulmak mümkün olmayacaktır. Bu yüzden de devamlı olarak balıklara verildikleri takdirde akvaryum balıklarında ağır metal zehirlenmesine neden olabilirler. İlla balıklarını tubifex ile beslemek isteyen arkadaşlara piyasada satılan dondurularak kurutulmuş yemleri tavsiye ederim. Bunlardan da tanınmış markaların yemlerini tercih ederlerse güvenli tarafta bulunmuş olurlar.
Saygılarımla
ecilasun@ixir.com