arkadaşlar yaklaşık 1 hafta önce platimin 15 tane yavrusu oldu şuanda yavrulukda besliyorum,onları ne kadar süre yavrulukta tutmam gerekir.ne ile beslemeliyim. ayrıca lepisteslerimim hamile olduğunu nasıl anlarım davranışları nasıl olur.plati yavruları yeni doğacak lepistes yavrularını yermi ilginize teşekkürler şenol coşar
|
|||

arkadaşlar bn 3 yada 4 aydır
arkadaşlar bn 3 yada 4 aydır balık besliyorum yukarda söylenenlerden pek anlamadım bn balığın hamile olduğunu nerden anlıcam?? eğer bilginiz warsa görüşlerinize sorulur..
arkadaşlar ben 3 yada 4 aydır
arkadaşlar ben 3 yada 4 aydır balık besliyorum ama platy yada lepistesin hemile kaldığını nerden anlıcam bir bilginiz varsa görüşlerinize sunulur yukarda ki önerileri okudum ama açık olark anlayamadım
ben 5 ssenedir besliyorum
ben 5 ssenedir besliyorum 100 tane platy 100 tane lepistes yavrum var onlara 5-15 litre arası en boyuna uzun bi akvaryum aldım balıklarım çok sakin he bu arada yemleme olarak bişeyler sölim pet shoplarda baby fish isimli yemler var onlardan alın atıcanız kadar suyla karıştırın şırıngayla alın suyun içine basın yemlerin aşagı çokmesine işe yara bunun sonucunda balıklar aç kalmamış olur daha çabuk gelişir
lepistesler de platiler gibi
Dostum ayrıca lepisteslerin hamileliği platiler gibidir. Şişkin bir karın ve siyah bir anüs :)
Lepisteste de hamilelik, doğurma ve yavruların bakımı süreci platilerin aynısı gibidir. Tavsiyelerim lepistesler için de geçerli.
Kolay gelsin
Yavruların büyütülmesine dair
Merhaba dostum;
Hayırlı olsun yavruların. Daha önceden seni uyarmıştım umarım dediklerim çıktı:)
Arkadaşlar kısa ve güzel bir şekilde yavrulara nasıl bakacağını anlatmış. Lepistes ve plati yavrularını rahatça birlikte besleyebilirsin. Ben daha önceden 1 haftalık melek yavruları ile plati yavrularını birlikte beslemiştim.
Benim bakım için sana farklı bir tavsiyem var. Yavruların 2-3 aylık olmadan onları ana tanka koyamazsın çünkü afiyetle yenirler. Onun için küçük ve uzunlamasına imal edilmiş tanklar var piyasada. Küçük bir filtre al ve tanka yerleştir(en küçüklerinden bir tanesi işini görür). Bu hazır tanklar genelde küçük bir ampulle satılır. Bu da suyun ısınması için yeterli olur. Bir de vatoz al. Kesinlikle yavrularını yemez. Sonra da yavrularını hazırladığın bu tanka koy. Yavruların 2-3 ay geniş bir ortamda yaşamaları onların sağlığı için şart. Tankın dibini biraz kabuk kırığı ile kapla bir de sık yapraklı bir bitki koydun mu yavrular için mükemmel ve doğal bir büyüme ortamı sağlarsın. Tankın büyüklüğüne göre kafana göre dekorasyon da yaparsın.
Şu an için yeterli olabilir ama yavruluk küçük ve temizliği zor olacaktır bunu unutma. Tavsiyem azıcık masraflı olur ama iyi ve profesyonel bir yöntemdir. Platiler çok doğurgandır. Emin ol yavru tankın hiç boş kalmayacak. Yeni doğanı diğerleri ile birlikte tutabilirsin. Yeni yavruların asla eskilerin saldırısına uğramaz. Yavruların büyüdükçe ana tanka koyarsın diğer yavruların da yaşamaya devam eder böyle bir döngü kurarsın. Seyri de çok zevkli oluyor inan. Bu arada, plati yavrularını ana tanka koyma zamanı, yavruların renklendiklerini zamandır. Bu da küçük bir anekdot.
Saygılar
platy yavrulari
platy yavrulari lepistes yavrularini yiyemez nasil yesin?
su an asagi yukari 30 yakin platy yavrum var aslinda yavruda denemez 3 ayliklar artik .bir aya yakin yavrulukta tuttum ama daha fazlasinin bir anlami yok cunku yavrulukta cok daha fazla buyumüyor.yalniz platy yavrularinin lepistes yavrularina göre daha yavas oluyor.nitrat büyüme önündeki bir engel o yüzden haftalik su degisimini ihmal etme .beslemek icin cesitli markalarin yavrular icin olan yemlerinden yada arkadasin dedigi gibi pul yemi kullanabilirsin.
plati buyutmek
bence yavruluk platiler için iyi bir buyume ortamı değil siz en iyisi ya akvayumunuzu canlı doguranlara en uygun olacak sekilde sık bitkilerle donatın ya da zarar wermeden başka minik bir akvaryuma taşıyın ve sakın içinde plati yawruları olan dogurma kabına hamile lepistes koymayın lepistesin hamile oldugunu şişkin karnından anlarsınız dogumuna yakın karnının ustundeki siyah nokta belirgineşir veya ortaya çıkar plati yawrularının lepistesinkileri yemesi pek gorulmus bişley degil bana kalırsa siz siz olun en kolay uretim yontemi olan bitkilendirmeyi seçin boylece hiç ugraşmadan ve ek bi çaba gostermeden plati ve lepistes yavrularınızın bitkilerin arasında rahalıkla yuzdklerine ve daha hızlı buyuduklerine şahit olucaksınız..
platilerin yavruları
Siz yavrularınızı 1ay yavrulukta tutun.Çünkü biraz büyümeleri gerek.Yavruların yemi için ise pul yemleri ufalamanız yeterlidir.
EGE İŞLEKEL